ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Skip links

Læsernes Bogpris 2022

Torsdag d. 21. april modtog jeg LÆSERNES BOGPRIS 2022 ved en virkelig flot prisuddeling i forbindelse Bibliotekernes Topmøde i Aalborg. Alene det, at jeg blev nomineret sammen med et felt af landets dygtigste og mest erfarne forfattere var enormt stort for mig. At jeg var den der fik prisen med hjem, har jeg stadig svært ved at fatte.

I min takketale kom jeg også med en bøn:

“Lad ikke dette fokus på at skrive kvinderne ind i historien blive en flygtig bølge eller trend a la “2021 var kvindernes år”. Nej, lad os sikre os at kvinder for fremtiden får den naturlige plads i historien de fortjener. Det gavner nemlig os allesammen at vi insisterer på en mere nuanceret danmarkshistorie. Historie er nærværende hele tiden, og netop vores fortidsfortolkning har afgørende indflydelse på vores nutidsforståelse. Og endnu vigtigere, en betydning for vores fremtidsforventninger.”

Tusind tak til alle der har stemt på mig, og i det hele taget TAK for den opbakning jeg mærker omkring mit arbejde med at skrive kvinderne ind i historien hver dag 🙌🏻🤸🏼‍♀️💕