ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Skip links

Hvem er jeg

Kvinderne ind i historien og nyskabende formidling

Jeg er uddannet historiker og har arbejdet med historieformidling de sidste 7 år. Jeg er selvstændig podcast-vært, forfatter, foredragsholder, tv-tilrettelægger, skribent, og så har jeg en webshop hvor jeg sælger plakater med kvinder fra Danmarkshistorien samt mine bøger.

Mit mål er at skrive kvinderne ind i historien på en mere moderne og positiv måde. I al min formidling arbejder jeg målrettet med at rykke grænserne for hvor og hvordan historie kan formidles:

Netop nu er jeg aktuel med børnebogen Kend din historie – 25 kvinder der formede fortiden som lægger sig i stil op af min bestseller Kvinde Kend Din Historie – spejl dig i fortiden der udkom i 2021.

Det hele begyndte med instagramprofilen ”Kvinde Kend Din Historie” i 2018.  På profilen poster jeg kvinder fra historien og sætter dem samtidig ind i deres rette historiske kontekst. I skrivende stund har profilen over 65.000 følgere.

For tiden tager jeg rundt i hele landet med foredrag hvor jeg fortæller om min bog – se min tourplan under: Foredrag/Events

Jeg har også min egen podcast Kvinde Kend Din Historie, hvor jeg i hvert afsnit har gæster i studiet, til at fortælle om en udvalgt kvinde og sammen giver vi hende den plads i historien hun fortjener. Podcasten er udkommet i 4 sæsoner siden 2019.

På min webshop, her på siden, sælger jeg min bøger, malebog og plakater. Jeg har i samarbejde med tegneren Sofie Kampmark lavet en plakat og en malebog med kvinder fra Danmarkshistorien. Plakaten er tiltænkt børn, og forhåbentlig vækker det drømme når de kan finde forbilleder i fortiden!

Priser

Nomineret til: Erik Kjersgaard prisen 2023

VINDER af: Årets Fagbog Københavns biblioteker – 2022

VINDER af KV Kvindelige Virksomhedsejeres inspirationspris 2022

Nomineret til BLIXENPRISEN 2022 i kategorien “Årets biografi”

VINDER AF: Læsernes Bogpris 2022

VINDER AF: ArtBeat Prisens Talentpris 2022

Nomineret til PRIX AUDIO 2021 i kategorien ”Årets Pioner”

VINDER AF: Podcastprisen 2020 i kategorien “Årets Nørderi”

Nomineret til Historiske Dages Fornyelsespris 2020 (prisen blev ikke uddelt på grund af corona)

Nomineret til Suzanne Gieses mindelegat 2019

Min egen tidslinje

2021
FORFATTER & FOREDRAGSHOLDER

Forfatter til bogen Kvinde Kend Din Historie – spejl dig i fortiden hos Gyldendal – bogen udkom 11. maj 2021

Foredragsholder

Podcastvært

2020
PODCASTVÆRT & TV-TILRETTELÆGGER

Vært på Podcasten ‘Kvinde Kend Din Historie’ hos Podimo
Foredragsholder

Tv-tilrettelægger og speaker på DR2 dokumentaren “Sexobjekt”

Historieformidling til børn: plakat med Kvinder fra danmarkshistorien (se shop her)

2019
PODCASTVÆRT & INSTAGRAMMER

Premiere på min podcast ‘Kvinde Kend Din Historie’ hos Podimo
Skribent for Politiken Historie
Konsulent hos Nordisk Film
Foredragsholder

2018
HISTORIKER & INSTAGRAMMER

Det var i efteråret 2018 jeg startede instagramkontoen ’Kvinde Kend Din Historie’. Her poster jeg korte historier om kvinder fra fortiden og sætter dem ind i deres rette historiske kontekst. Profilen har i skrivende stund over 57.000 aktive følgere.