ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Skip links

Hvem er jeg

Kvinderne ind i historien og nyskabende formidling

Jeg er uddannet historiker og har arbejdet med historieformidling de sidste 7 år. Jeg er selvstændig podcast-vært, forfatter, foredragsholder, tv-tilrettelægger, skribent, og så har jeg en webshop hvor jeg sælger plakater med kvinder fra Danmarkshistorien samt mine bøger.

Mit mål er at skrive kvinderne ind i historien på en mere moderne og positiv måde. I al min formidling arbejder jeg målrettet med at rykke grænserne for hvor og hvordan historie kan formidles:

Netop nu er jeg aktuel med min bog Kvinde Kend Din Historie – spejl dig i fortiden hos Gyldendal. Bogen indeholder 50 portrætter af kvinder som har levet i Danmark i løbet af de sidste 500 år. Den er inddelt i temaer som går igen i alle menneskers liv.

Det hele begyndte med instagramprofilen ”Kvinde Kend Din Historie” i 2018.  På profilen poster jeg kvinder fra historien og sætter dem samtidig ind i deres rette historiske kontekst. I skrivende stund har profilen over 61.000 følgere.

Bogen er blevet en bestseller og for tiden tager jeg rundt i hele landet med foredrag hvor jeg fortæller om min bog – se min tourplan under: Foredrag/Events

Jeg har også min egen podcast Kvinde Kend Din Historie (hos Podimo), hvor jeg i hvert afsnit har gæster i studiet, til at fortælle om en udvalgt kvinde og sammen giver vi hende den plads i historien hun fortjener.

På min webshop, her på siden, sælger jeg min bog og plakater. Jeg har i samarbejde med tegneren Sofie Kampmark lavet en plakat med kvinder fra Danmarkshistorien. Jeg har udvalgt tretten kvinder som hver repræsenterer et forskelligt tema, for at vise at kvinder har været alle steder til alle tider i historien. Plakaten er tiltænkt børn, og forhåbentlig vækker det drømme når de kan finde forbilleder i fortiden!

Du kan også købe min bog via min shop her på hjemmesiden.

Priser

VINDER af KV Kvindelige Virksomhedsejeres inspirationspris 2022

Nomineret til BLIXENPRISEN 2022 i kategorien “Årets biografi”

VINDER AF: Læsernes Bogpris 2022

VINDER AF: ArtBeat Prisens Talentpris 2022

Nomineret til PRIX AUDIO 2021 i kategorien ”Årets Pioner”

VINDER AF: Podcastprisen 2020 i kategorien “Årets Nørderi”

Nomineret til Historiske Dages Fornyelsespris 2020 (prisen blev ikke uddelt på grund af corona)

Nomineret til Suzanne Gieses mindelegat 2019

Min egen tidslinje

2021
FORFATTER & FOREDRAGSHOLDER

Forfatter til bogen Kvinde Kend Din Historie – spejl dig i fortiden hos Gyldendal – bogen udkom 11. maj 2021

Foredragsholder

Podcastvært

2020
PODCASTVÆRT & TV-TILRETTELÆGGER

Vært på Podcasten ‘Kvinde Kend Din Historie’ hos Podimo
Foredragsholder

Tv-tilrettelægger og speaker på DR2 dokumentaren “Sexobjekt”

Historieformidling til børn: plakat med Kvinder fra danmarkshistorien (se shop her)

2019
PODCASTVÆRT & INSTAGRAMMER

Premiere på min podcast ‘Kvinde Kend Din Historie’ hos Podimo
Skribent for Politiken Historie
Konsulent hos Nordisk Film
Foredragsholder

2018
HISTORIKER & INSTAGRAMMER

Det var i efteråret 2018 jeg startede instagramkontoen ’Kvinde Kend Din Historie’. Her poster jeg korte historier om kvinder fra fortiden og sætter dem ind i deres rette historiske kontekst. Profilen har i skrivende stund over 57.000 aktive følgere.