ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Skip links

Bog

KEND DIN HISTORIE – 25 kvinder der formede fortiden

Fra 2000’erne tilbage til 1840’rne

Bogen er en tidsrejse der begynder i 2000’erne og slutter i 1840’erne. De 25 kvinder fordeler sig hen over forskellige tidsperioder, og de satte vidt forskellige aftryk på både deres samtid og eftertid. F.eks. Danmarks første stuntkvinde Emilie Sannom eller Grevinde Danner, som fik stor betydning for grundlovens tilblivelse. Eller Inge Lehmann, som opdagede Jordens indre kerne, og Danmarks vel nok første influencer: Margit Brandt – og mange andre.

Portrætterne spænder bredt, men fælles for alle kvinderne er, at de fortjener en større plads i historien. Deres historier kan lære os noget om lige præcis den samtid, de var en del af og samtidig er vi, som lever i dag, formet af det alt sammen – af det verdensomvæltende nye og af det helt almindelige hverdagsliv.

Bogen er inddelt i fem tidsrejser der indleder de fem historiske perioder kvinderne placerer sig i. Her vil vi løbende komme igennem nogle af de historiske begivenheder i perioden og også se på hvilke ting der forsvinder ud af historien jo længere vi rejser tilbage.

Bogen er rigt illustreret af Sofie Kampmark og indeholder flere helsides tegneserier.

Jeg håber, at den kan inspirere dig til at finde nogle nye forbilleder fra fortiden.

Målgruppe: cirka 8-12 år

Køb bogen her: