ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Skip links

Bog

Plakat Kvinde Kend Din Historie

Kvinde Kend Din Historie

Kvinde Kend Din Historie er en bog til alle, der vil vide mere om kvinder i Danmarkshistorien og blive klogere på sig selv. Jo mere vi kan spejle os i fortiden, jo bedre kan vi forstå vores nutid, og samtidig klæder viden os på til at skabe det liv og den fremtid, vi ønsker for os selv og vores børn.

I Kvinde Kend Din Historie har jeg skrevet om 50 kvinder, der har levet i Danmark i løbet af de seneste 500 år. Portrætterne viser kvindernes arbejdsliv, kærlighedshistorier, forældreskab, kunstneriske ambitioner, sportslige bedrifter, økonomiske tæft og higen efter magt og politisk indflydelse. Alle temaerne går igen i vores liv i dag – de portrætterede kvinder har en skæbne, der kan lære os, hvordan vi er formet af fortiden. Samtidig er deres oplevelser, personligheder og erfaringer inspirerende. Indenfor hvert tema har jeg valgt fem-seks kvinder med en personlig historie, der giver forskelligt perspektiv på temaet. Kvinderne er præsenteret i kronologisk rækkefølge i hvert kapitel. På den måde møder du fortidens danske kvinder og får samtidig en fornemmelse af en historisk udvikling, fordi du også vil finde relevant Danmarkshistorie i hvert enkelt portræt. Samtidig kan du på godt og ondt spejle dit eget liv i kvindernes skæbner.

Ligestilling er at stræbe efter et samfund, hvor alle er socialt, økonomisk og politisk ligestillede. Men skal vi opnå ligestilling i dag, skal vi også skabe ligestilling i vores historie. Vi skal forstå, hvor ligestillingsproblemerne stammer fra, og at vi stadig er udfordret af historisk betingede mekanismer. Jo mere mænd og kvinder er oplyst om vores fortid, jo bedre kan vi forstå vores nutidige problemer, udfordringer og livsforhold og blive rustet til i fællesskab at ændre og udvikle vores fremtid.

Kvinde Kend Din Historie er en bog om mennesker, der har levet og bedrevet historie – vores historie. Historien en del af os alle sammen. Kvinderne i bogen er en del af deres tids normer og vilkår – nogle lever under dem, andre bryder dem.

God læselyst og inspirationsjagt i danske kvinders liv og oplevelser – både de skrækkelige, de jævne, de overraskende og de eventyrlige.

Bogen er gennemillustreret af Thit Thyrring.

Køb bogen her: